Cină Caritabilă

50 de meniuri pentru educația copiilor din familii defavorizate

Din puțin cu voie bună 🥰

Cunosc și am susținut activitatea Asociației Creștine Something New încă din 2015, când am făcut un proiect împreună. Spun asta pentru că cu toate că și eu fac parte dintr-un ONG, Nepoți de Crăciun, (sau poate fix pentru că fac parte) sunt sceptic când vine vorba de ele.

Și de fiecare dată când e ceva organizație sau proiect nou (pentru mine cel puțin), înainte de a mă implica, cercetez puțin. Despre cine se află în spatele ei, despre ce s-a mai făcut. Cred că e bun un gram de scepticism. Trebuie să ne asigurăm că donația noastră (indiferent că discutăm de resurse materiale, financiare sau de timp) ajunge unde trebuie.

Nu a fost cazul aici, pentru că îi știu, le urmăresc și mă implic ori de câte ori am ocazia, după cum spuneam, din 2015.

Cina caritabilă

Paul a gândit și pregătit un meniu versatil, pe care să-l poată încălzi și savura oamenii în casele lor, chiar dacă acesta ajunge la ei rece. Noi neavând resursele unui restaurant (logistic vorbind, partea de livrare), era și este extrem de important acest aspect.

Livrarea am făcut-o noi, împreună cu Bogdan de la Something New, sâmbătă începând cu ora 12:00. Cina având loc la ora 18:00 la fiecare acasă.

Drept urmare am pregătit: Supă cremă de păstârnac copt cu ulei de cimbru și crutoane de pâine cu maia, iar la felul principal Beef Bourguignon

Cină Caritabilă
Cină caritabilă: Supă cremă de păstârnac copt cu ulei de cimbru și crutoane de pâine cu maia | Beef Bourguignon

Pâinea cu maia (chiflele și crutoanele) am comandat-o la o brutărie mică, artizanală. Pentru crutoane am folosit french toast, pe care le-am aromatizat la cuptor.

De desert, brownie cu caramel sărat, au avut grijă să nu lipsească din meniu prietenii de la La Nadiniere.

Pentru că ne-am dorit ca cina să fie completă, am discutat cu Crama Jelna care ne-a donat câte o sticlă de Rose Pinot Noir. Nu am spus nimic înainte, pentru că ne-am dorit să-i recompensăm pe cei care au decis să se implice.

Practic noi le-am sugerat o donație de 100 lei, cu toate că meniul, realist, dacă-l serveau într-un restaurant (sau îl comandau acasă) era undeva între 150 și 200 lei.

Dar, pentru că anul 2020 este unul aparte și provocator pentru toată lumea, am decis să oferim și noi, așa cum putem, un cadou celor care se gândesc și la alții. Este felul nostru de a le arăta aprecierea noastră.

Materia primă

Noi lucrăm doar cu materie primă premium, iar faptul că aceasta a fost o cină caritabilă, nu a însemnat că trebuie să ”umblăm” la costuri. Nu. Am ales același furnizor cu care lucrăm în mod normal, Turea Cucina.

Bucătăria

Pentru că în mod normal noi nu pregătim 50 de porții de mâncare, nu avem o bucătărie care să ne permită acest lucru. Dar pentru că prietenii la nevoie se cunosc, vrem să-i mulțumim lui Horia Șimon care ne-a pus la dispoziție bucătăria cu toate cele necesare de la Clubul Gastronomic Transilvania.

Asociatia Organizatia Crestina “Something New”

Vă sfătuim să-i urmăriți și să vă implicați… în cazul în care activitatea pe care o desfășoară este pe sufletul vostru.

Organizația Creștină „Something New” s-a născut în anul 2013, din dorința de a oferi șanse egale la educație tuturor copiilor, indiferent de mediul de proveniență.

Pentru a împlini această viziune, vrem ca prin fiecare şansă, fiecare îndemn şi încurajare de a face salturi în progresul educaţional, să oferim copiilor posibilitatea de a-şi schimba viitorul, de a deveni ceva mai mult decât le permit mediul şi circumstanţele în care s-au născut.

Prin activitatea noastră (Centrul de Zi, proiecte, campanii sociale și tabere), sprijinim copiii din familii defavorizate. Pornind de la teme, excursii, activități recreative, până la pregătirea pentru viață independentă și îndeplinirea visurilor, urmărim formarea unor viitori oameni frumoși, gata la rândul lor să facă lumea mai buna.

Lidia Vulea, presedinte Something New

Îi găsiți online: website, Facebook și Instagram. Telefonic 0741705921 sau la adresa str. Trandafirilor nr 87c, Dezmir, Cluj.

1 comment on “50 de meniuri pentru educația copiilor din familii defavorizateAdd yours →

Lasă un răspuns