Născut într-o familie de ”crâșmari”, Horia a crescut prin labirintul unuia dintre cele mai mari restaurante din Baia Mare, dacă nu cel mai mare. Un bucătar a cărui activitate profesională este concentrată în jurul paradigmei actuale a bucătăriei slow food.

”Experiența acumulată în cei peste 15 ani de activitate a reușit să mă ajute să conturez un concept culinar bine pus la punct, cu un centru de greutate extrem de bine definit: produsul local. Trecerea în acești ani prin aproape toate bucătăriile lumii, de la cea japoneză până la cea peruană, cu popasuri dese și lungi în gastronomia franțuzească și spaniolă (unde m-am și format profesional), nu a făcut altceva decât să-mi întărească ideea importanței produsului local.

Dezvoltarea unui întreg concept gastronomic în jurul acestei paradigme aduce provocări extrem de mari, drumul foarte scurt de la fermă la farfurie dovedindu-se a fi unul extrem de anevoios.” - chef Horia Șimon.

Bucătăria hoinară, Varză a la Cluj, Clubul gastronomic

Sunt doar câteva dintre proiectele pe care Horia le-a pornit și pe care le ”păstorește”

HoriaSimon_Papa

Prânz Papal

Singurul bucătar român care a gătit pentru Papa.