french onion soup

French dinner: de la Andi pentru Anca

Escapadă culinară în Franța. Asta și-a dorit Andi să-i facă cadou iubitei lui soții, Anca. Și, pentru că vremurile în care trăim i-au dat peste cap planurile de a face o excursie în Franța, l-a chemat pe Paul la ei acasă.

Pe Andi îl știți că este un om al faptelor, o persoană care alege să facă când simte că ceva nu e așa cum trebuie să fie, în loc să se plângă. Îl știți de pe Strada Potaissa sau Lights On România. Probabil că l-ați întâlnit și la Daisler Print House. Este o voce activ implicată în tot ce ține de societatea civilă a municipiului Cluj-Napoca.

Dar astăzi nu e vorba despre el. Nu! Este vorba despre Anca, cea care ține flacăra aprinsă și surpriza pe care i-a oferit-o.

French dinner

Așadar, pentru că nu a mai fost posibil să ”fugă” pentru câteva zile în Franța, a pus la cale, împreună cu Paul, o cină având ca temă principală Franța și a ei savoare.

Au început cu o supă franțuzească de ceapă.

french onion soup

Nu știu care supă ar putea să te facă să simți savoarea și cultura gastronomică a Franței mai bine decât o french onion soup.

Bucătăria franțuzească nu este recunoscută doar pentru faptul că este una sofisticată, pe care o poat pune în practică doar profesioniștii care stăpânesc foarte bine arta culinară, ci și pentru culoarea din farfurie a preparatelor.

Francezii sunt cei care au dus arta culinară la următorul nivel gastronomic. Au combinat informațiile nutriționale cu cele gustative și vizuale. Totul trebuie să fie în armonie.

Drept urmare, pentru felul principal a pregătit beetroot gruyere pasta.

beetroot gruyere pasta

V-aș povesti mai multe despre preparat, dar sincer să fiu mă depășește cu mult povestea lui. Pot doar să vă spun că l-am trecut pe lista ”obligatoriu de încercat”. Și asta nu doar datorită fotografiei (știm, nu sunt cele mai atractive, dar trebuie să luați în considerare că nu suntem fotografi / bloggeri culinari / creatori de conținut digitali gatronomici – suntem bucătari personali), ci, în principiu, datorită feedback-ului primit de la Anca și Andi.

Pentru desert (nu există să nu ai desert dacă îți dorești o escapdă culinară-n Franța), a pregătit blackberry trifles with pecan feuilletage and mascarpone-cane syrup mousse.

Da, știu, e o denumire complicată. Asta pentru că rezultatul final este… ”mai vreau”.

blackberry trifles with pecan feuilletage and mascarpone-cane syrup mousse

Evident că în timpul mesei s-a închinat și un pahar de voie bună. Am ales o cramă din România, dar care nu face rabat de la nimic, Petro Vaselo. S-a început cu Bendis Nadir, am continuat cu Bendis rose și am încheiat seara cu Maletine.


CLUJ-NAPOCA

Activăm pe raza municipiului
și în localitățile limitrofe
Tel: 0745 255 066

0 comments on “French dinner: de la Andi pentru AncaAdd yours →

Lasă un răspuns