Curs Gatit Online

Let’s cook together

Anul 2020 este fără doar și poate un an interesant din toate punctele de vedere. Un an în care am fost nevoiți să ne reinventăm, să ne adaptăm, astfel încât să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi în condiții de siguranță și, în același timp, să ne trăim viața într-un mod cât mai plăcut.

Astfel am fost puși în situația ca cele mai multe activități să le mutăm online. Iar activitățile de de tipul Teambuilding nu fac excepție.

Să punem la punct un curs de gătit online nu a fost o provocare pentru noi. În schimb să-l susținem printr-o transmisiune live și în același timp să fie unul interactiv, pentru cei 70 de participanți de la Nagarro (fostul iQuest), a fost, vorba francezului, challenging.

Soluția tehnică

Pentru că ne-am dorit ca toată experiența să fie una premium, i-am contactat pe oamenii de la Komiti și am implementat așa:

  • 1 scenograf (a avut grijă, printre altele, să comute camerele între ele astfel încât experiența participanților de acasă să fie completă)
  • 3 camere pentru transmisia live (2 fixe – cadru general și detaliu pe aragaz, 1 mobilă pentru a-l putea urmări pe Paul în timp real).
  • mediul prin care am transmis a fost ales de Naggaro, Microsoft Teams, pentru că acesta este mediul agreeat intern.

Pentru a-l transforma într-un curs de gătit online interactiv, o a 2- persoană, aka eu, a preluat rolul moderatorului. Practic participanții adresau întrebări și transmiteau imagini, la care Paul le răspundea în timp real.

Curs de gătit online interactiv

Cursul a fost gândit pentru nivelul începător (pentru că am avut o paletă largă de participanți, drept urma întrebările au ajuns până la nivelul mediu-avansat). A durat în jur de trei ore și am pregătit trei preparate:

  • Quesadilla
  • Paste cu ton și broccoli la cuptor
  • Crumble de mere.

Am învățat cum să prioritizăm ordinea operațiunilor din bucătărie, cum să menținem bucătăria curată în tot acest timp și, evident, cum să preparăm mâncarea.

În tot acest timp Paul a oferit tips and tricks, a explicat și prezentat exact cum se face fiecare operațiune în parte, a oferit motivele din spatele fiecărei decizii, astfel încât să înțelegem mai bine de ce facem ce facem.

Feedback participanți

Nu o spunem noi, îi lăsăm pe ei 🙂

Feedback-ul a fost foarte bun. Colegii s-au simțit foarte bine, au apreciat sesiunea, preparatele, întrebările și engagement-ul care s-a creat, atmosfera degajata. Baieții au filmat bine și s-a auzit bine, mulți au scris ca s-au simțit foarte bine și că se bucură că au participat. Îl așteaptă pe următorul!

Alina – Branding & Communications Nagarro

0 comments on “Let’s cook togetherAdd yours →

Lasă un răspuns