Măduva meseriei de actor sau ce am învățat de la Vlad Ivanov preț de o cină

Am avut privilegiul, să îl ascultăm zilele trecute pe Vlad Ivanov, povestind întâmplări din spatele camerei. Îl întâlnisem la un prieten comun, venise să se recreeze într-o pauză de filmări.

Am aflat că este un iubitor al artei culinare. Am depănat amintiri de la ultima editie TIFF în care Oana Giurgiu aproape că l-a ademenit la Cluj pe Dan Chisu promițându-i o cină cu măduva din oase de vită pregătită de Paul. Și pentru că atât Oana, cât și Vlad Ivanov erau la Cluj, ne-am hotărât să repetăm festinul de astă vară.

Așa că ne-am pus pe treabă și am făcut toate cele necesare pentru o experiență culinară simplă, dar desăvârșită.

Pentru că Vlad Ivanov este o persoană foarte discretă, ne-am bucurat de întâlnirea cu el și am lăsat seara să curgă firesc, fără să rupem magia poveștilor cu fotografii. Mai ales că timpul era prețios și scurt, până la ora 19:30 când trebuia să ne despărțim și să plecăm spre case, pentru a respecta regulile din Cluj.

Cu toate acestea i-am aflat un secret, că preferă vinul alb, Sauvignon Blanc. Drept urmare am luat 3 etichete diferite, recomandate de Ciprian, care s-au dovedit câștigătoare: Sauvignon Blanc – Amprenta Transilvaniei, Sauvignon Blanc – Dealu’ Negru By Jelna și Navicella Alb (un cupaj din Fetească alba, Sauvignon Blanc și Riesling de Rhin).

Pe lângă oasele de vită, pe care aparent le prepară simplu Paul, doar cu rozmarin și fulgi de sare de mare, a mai pregătit o pastă de usturoi copt pentru a fi unsă pe pâinea prăjită în tigaie (un detaliu extrem de important) în momentul în care sunt savurate.

Spun aparent simplu, pentru că sunt convins că Paul are un ingredient secret pe care nu-l divulgă, pentru că altfel nu ne putem explica rezultatul final care este WOW.

Nici Vlad Ivanov nu ne-a spus care este ingredientul secret prin care rolurile pe care le face sunt fabuloase, indiferent de limba în care joacă sau cât de faimoși sunt ceilalți actori cu care împarte ecranul.

Ne-a spus în schimb, că toți actorii mari cu care s-a întâlnit au două trăsături comune – modestia și rigoarea. De fapt aceasta este rețeta oricărei meserii bine făcute, ingredientul secret însă, trebuie să îl găsească fiecare.

1 comment on “Măduva meseriei de actor sau ce am învățat de la Vlad Ivanov preț de o cinăAdd yours →

Lasă un răspuns