Personal cook: ce e și ce nu e

Ideea de bucătar personal nu e una nouă. E veche de când lumea, iar prin afara țării e o idee care prinde la public, din cel puțin două considerente: timp și calitate.

Nouă, mie și lui Paul, ne-a venit în timpul pandemiei. Mă rog, o aveam de ceva timp în minte, dar în perioada de băut vin prin intermediul aplicației de Zoom s-a conturat mai bine.

Ce este personal cook?

E fix ce zice: un bucătar profesionist personal. În teorie e simplu. Doar că de fiecare dată teoria e mai simplă decât practica.

Din echipă fac parte:

  • Paul, personal cook: gătește pentru palatul gurii, iar mâncarea din farfurie o aranjează respectând principiul comfort food.
  • Sorin, grill master: smoker sau food truck, la el în curte sau la piscina voastră. Vegetarieni? Nicio problemă, meniul îl stabiliți împreună.
  • Ciprian, sommelier: completează masa cu o degustare de vin acompaniată de povestea etichetei sau dă suflet petrecerii cu ajutorul cocktailurilor servite la piscină

Suntem convinși că în timp ne vom mări echipa, cu specialiști din domeniu, astfel încât să acoperim toate poftele voastre. Dar, momentan, credem noi, acestea sunt acoperite.

Unde gătește bucătarul meu personal?

În funcție de pofte, nevoi și aparatură.

Putem să venim la tine acasă să pregătim o cină romantică, putem să pregătim mâncarea în bucătăria noastră profesionistă / autorizată și să îți aducem mâncarea pentru următoarele zile și să o depozităm la tine în frigider, etichetată, cu instrucțiunile de încălzire / servire. Sau, dacă evenimentul o cere, putem să venim cu food truck-ul în locația indicată de tine și să pregătim pe loc ce îți poftește inima.

Ce preparate puteți să-mi pregătiți?

Absolut orice poftești. Și când spunem orice, spunem că singura limită ne este dată de ingredientele pe care le putem achiziționa. Și, sincer să fiu, putem achiziționa cam orice.

Evident că suntem limitați de spațiul geografico-economic în care ne învârtim. Dar, pentru că suntem pasionați și lucrăm în domeniu de mai bine de 10 ani, în principiu ne descurcăm.

Am publicat un scurt, extrem de scurt meniu cu ce am pregătit pentru unii dintre voi. Când spunem scurt, spunem că nici măcar 1% din ce am preparat, nu e publicat în sugestia de meniu.

E foarte important și dorim să (re)subliniem: lucrăm doar cu materie primă premium.

Bun, bun. Dar ce faceți voi efectiv?

După ce stabilim meniul împreună cu voi (aici includem și numărul de persoane și numărul de zile pentru care gătim), facem cumpărăturile, gătim mâncarea, v-o aducem și o depozităm etichetată în frigider și vă lăsăm instrucțiunile de încălzire / servire.

În cazul în care discutăm de un eveniment punctual, la piscină spre exemplu, atunci, tot în urma stabilirii meniului, venim și preparăm și servim pe loc, după care strângem după noi.

Dacă vă doriți o cină romantică cu un bucătar care se vă gătească pe loc, în bucătăria voastră. Asta vom face, vom cumpăra tot ce e de cumpărat, venim cu tot ce avem nevoie (în cazul în care bucătăria voastră nu e utilată complet) și gătim. După ce se termină cina, strângem și plecăm, astfel încât să vă puteți lua desertul în intimitate.

Degustare de vin?

Poate să fie un simplu pairing între mâncare și vin sau, dacă vă doriți mai mult, putem să facem o degustare în adevăratul sens al cuvântului.

Ciprian, somelierul din echipa personal cook, este pregătit să vă povestească de la anul recoltei până la starea de spirit pe care a avut-o vinificatorul în momentul în care a dat viață etichetei pe care o degustați.

OK, m-am decis: vreau! Care e următorul pas?

Cel mai simplu este să completați formularul de aici, iar noi vă vom suna. Dar nu e obligatoriu. Dacă vă e mai la îndemână să ne scrieți un e-mail sau să ne sunați, o puteți face de aici.

Ideea pe scurt e așa: ne spuneți ce doriți, stabilim când doriți și noi vă satisfacem pofta.

Ce nu suntem:

  • catering
  • delivery
  • restaurant

În Cluj-Napoca aceste servicii sunt extrem de bine acoperite și aveți de unde alege.

Așadar dacă vă doriți o firmă de catering, vă putem face o recomandare. Dacă vă doriți să comandați mâncare acasă, există foarte multe localuri care oferă serviciul de delivery.

În schimb, dacă vă doriți un bucătar personal, ne sunați pe noi.

2 comments on “Personal cook: ce e și ce nu eAdd yours →

Lasă un răspuns